zondag 11 november 2012

Terug uit Houston

Zoals beloofd hier een verslagje van onze reis naar Houston.
We hebben een  geweldige week gehad die in een stroomversnelling voorbij is gegaan: we hebben zoveel gezien, gedaan en ingekocht dat we ´s avonds alleen nog maar uitgeput op ons bed konden vallen.
Wat een fantastische reis en ook reuze gezellig!

De verschillende tentoonstelling waren erg mooi al heb je natuurlijk je persoonlijke voorkeuren. Ondanks dat Karin en ik ook van felle kleuren en stoffen houden zijn we toch erg traditioneel. We vonden dan ook de Franse tentoonstelling: Quilts de Legende erg mooi, dit waren allemaal reproducties van antieke quilts.

De Lone Star is het symbool van Texas      

Omdat ik zelf met een hexagon quilt bezig ben vond ik de volgende quilts natuurlijk extra leuk!
Ik had zelf voordat we weg gingen honderden rode lapjes gesneden en evenveel hexagons mee genomen om onderweg te maken maar aangezien we ´s avond veel te moe waren is daar helemaal niets van gekomen.

Van de volgende Japanse quilt weet ik de naam van de maakster niet maar de quilt was schitterend.
De zeshoekjes waar de hoeken van de quilt mee zijn opgevuld zijn piepklein en de lapjes die ze gebruikt had waren ook nog op patroon uit gezocht.


De zaal met quilt exposities was zo groot dat Karin en ik de laatste dag nog een kwartier aan het zoeken zijn geweest naar een quilt die we toch nog even wilden fotograferen. Deze foto laat er maar een heel klein stukje van zien.


De eerste dagen waren we op Market om inkopen te doen voor de winkel en dat hebben we dan ook in ruime mate gedaan. De komende maanden zullen jullie dit allemaal terug vinden in de winkel!
De twee dagen tussen Market en het Festival hebben we onder andere een excursie gemaakt naar het Texas Quilt Museum in La Grange. In het museum was de expositie Celebrating Great Quilts, antieke quilts uit de International Quilt Festival Collection. Een schitterende tentoonstelling, gelukkig hadden we na de lunch nog even tijd om nog een keer te gaan kijken!


Het museum zit in een leuk historisch pand, helaas mochten we geen foto´s binnen maken.
Op de buitenmuur van het museum staat een grote muurschildering van de quilts uit de collectie.


De laatste dagen waren voor het Festival, wat zijn naam eer aan doet want er hangt een echte feestsfeer. Duizenden vrouwen die allemaal voor hetzelfde komen: quilts en lapjes. Zelfs in de pendelbussen was het gezellig. 
 
Preview Night viel op Halloween en dat kon je overal aan zien, dit zijn de dames van My Lazy Daisy.
Ons hotel lag in Downtown Houston, midden tussen de wolkenkrabbers en op loopafstand van het conventie centrum. Door alles wat we wilden zien en doen hebben we amper tijd gehad om buiten door te brengen terwijl het heerlijk weer was. Gelukkig was er een park tegen over de show en waren er ook dakterrassen want af en toe heb je toch echt even frisse lucht nodig om bij te komen van alle indrukken.2 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen, wat moet dat een geweldige reis geweest zijn. Bedankt voor het tonen van de foto’s! Altijd weer inspirerend, wat voor smaak je ook hebt.
    Ben benieuwd naar jullie aankopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dank je wel voor het uitgebreide verslag en de mooie foto's!
    Groet, Marjo B-W

    BeantwoordenVerwijderen