woensdag 7 november 2012

een nieuwe workshop....

Dit keer een beeldverslag van de workshop Mozaïek Appliqué ( ook wel Tile Quilting genoemd) , die voor het eerst aangeboden werd en vandaag plaats vond.

Het begint met een introductie, mooi cursusmateriaal en stapels stof,

en natuurlijk met een groep quilters, die een nieuwe techniek wil leren,
 
er wordt gewikt en gewogen, "zal ik dat stukje rood en nou bij doen of niet?", je krijgt dat stukje ontbrekende rood van je buurvrouw. Quilting is Sharing!
 
 
Een half-fabrikaat nog, maar prachtig van kleur, een donkerbruine achtergrondstof met appliquaties in licht- en donkergroen, azuur en blauw in verschillende schakeringen.


Je zou er zo je tanden in zetten ...


naast elkaar, twee vriendinnen, allebei op zoek naar HET MOOIST BIJPASSENDE stukje Fassett-stof.

 
En dan in twee foto's het eindresultaat van de groepsleden:
 


 
                                                     We waren allemaal dik tevreden


Nog even iets anders:
Cathelijn en Karin zijn weer terug uit Houston, boordevol indrukken en verhalen. Daarover krijgen jullie in een of meer van de komende blogs te horen,

hartelijke groet van het team van De Sampler.

1 opmerking:

  1. Leuk, dat Tile Quilting. Ik ben in september naar een Quilt Seminar met workshops geweest in Thessaloniki, Griekenland. Er waren quilters uit Amerika (Texas en Ohio)overgekomen om les te geven. Een van hen heeft een quiltshop even buiten Houston. Alle 8 danes zijn samen naar de Houston Quilt Fair geweest. Ik wacht op hun verslag en dat van Cathelijn en Karin. Interessant!

    BeantwoordenVerwijderen