zondag 5 januari 2014

De beste wensen en op veler verzoek

Om te beginnen natuurlijk voor iedereen de beste wensen voor 2014, dat het maar een mooi en creatief jaar mag worden en wat ik mij altijd weer voorneem zoveel mogelijk ufo's af te maken maar ook zoveel mogelijk weer te beginnen want dan ontbreekt het niet aan creativiteit.

En dan het tweede deel van de titel, "op veler verzoek". Dat slaat op het feit dat ik aan een aantal mensen belooft heb een keer een toer door mijn quiltkamer te geven. Nou daar gaat ie dan, let wel het is een ongecensureerde toer, heeft u moeite met rommel en troep (dan zijn allemaal ideeën om ooit nog uit te werken) kijk dan niet verder.
Nou, hoe zullen we het noemen, het commandocentrum. Hier gebeurt het allemaal. Hier wordt bedacht, gecreëerd, uitgeprobeerd en soms weer verworpen en vooral troep gemaakt. Maar eens in de 3 of 4 weken ruim ik het op, dan worden alle probeersels of verder uitgewerkt en dus in een blik o.i.d. gedaan dan wel weggegooid om het uit mijn gedachte te laten verdwijnen. Iedereen in dit huis weet, hier moet je overal van afblijven en vooral niets zeggen over de rommel want voor mij is dit heel overzichtelijk. Het zegt misschien iets over mijn persoontje, maar ik ben niet gevaarlijk of besmettelijk hoor. Het is wel enigszins erfelijk (zie het bij meerdere bloedverwanten).

Onontbeerlijk in een quiltkamer. De strijkplank, nee niet voor de was, nou oké soms dan, maar voor je lapjes, naadjes of gewoon extra ruimte om even iets neer te hangen om het op een afstandje even te kunnen bekijken. Hier een quiltje voor het nieuwe neefje Mika. Uitgangspunt is de randstof geweest. Ik heb 6 auto's uit de rand vergroot getekend zodat ze op een A4je past. Van grijze stof een A4je gesneden en daar de auto op geappliqueerd. Snelweg strepen erlangs. Klein tussen randje met bandenprofiel en de grote rand. Klaar. Nu alleen nog even quilten.

Deze wil ik u niet onthouden. Je zal misschien zeggen "wat moet ik hier zien". Het gaat om de tassen aan de deur, meegenomen uit Houston en een dierbare herrinnering aan een ontzettend leuk weekje met collega Cathelijn. Aan een van de tassen hangt nog een kaartje van het conferentiecentrum waar we de tas hebben afgegeven zodat we de handen weer vrij hadden om nieuwe tassen te dragen. In de tassen natuurlijk weer ufo's maar dat is eigenlijk overbodig om te melden.
Heel raar attribuut voor een quiltkamer zal u misschien denken. Maar dat is niet helemaal waar. Quilten gebeurt namelijk zittend en soms wat staan aan de de snijtafel of strijkplank en daarbij wordt 1 spiergroep niet echt goed gestimuleerd.
U raad het al, de buikspieren.


 Tromgeroffel...... tada...
Het Ikea keukenblok. De beste aanschaf effer. Nou buiten de naaimachine dan hé.
Een fantastische hoogte om aan te snijden, weg pijn in je rug.
En met 4 diepe lades waar heel veel ......
stof in past. Bovenop de lades past nog een bestekbak waar allerlei rommeltjes inpassen. Pennen, potloden, mesjes noem maar. Echt overzicht en  alles is snel en makkelijk te vinden. Alleen daar was het zo'n rommel in dat daar de batterijen van  mijn fototoestel niet tegen bestand waren.

Een fijne week toegewenst,
Team de Sampler, Karin

3 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor de beste wensen, jullie ook natuurlijk de beste en gezondste wensen van ons.
  Bedankt voor de toer, genoten heb ik ;o)))

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor je 'tour'. Erg leuk en inspirerend om te lezen en te zien!
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooo bofferd met zo`n mooie kamer! :-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen