zaterdag 31 augustus 2013

Najaarsprogramma

Vandaag heb ik de website van De Sampler bijgewerkt.
Verschillende onderdelen van het najaarsprogramma zijn volgetekend. Voor de cursus applicatietechnieken hebben we zelfs twee groepen gemaakt. Bij andere workshops en lessen zijn nog wat plaatsen vrij.

In dit blogje wil ik twee workshops speciaal aandacht geven. Met name omdat de foto's in het programma-overzicht eigenlijk niet genoeg recht doen aan de leuke techniek en het sprankelende resultaat in een grotere quilt. En, ...... er is nog plaats.

Als eerste de workshop Dresden Variatie, op zaterdag 23 november. Het is nieuw in ons programma.
Hieronder volgen twee foto's, een detailopname en een foto van de hele quilt. Er wordt met een speciaal liniaal gewerkt voor de bloembladen. Verder valt het persoonlijke kleurgebruik op en de vrijheid om zelf het eindplaatje te bepalen. Echt een quilt, waar je je eigen draai aan kunt geven.

detail
 
eindresultaat voorbeeldquilt

Als laatste de workshop Mozaïek Appliqué op donderdag 17 oktober. Nu voor de derde keer op ons programma en elke uitvoering kreeg een goede pers. Je leert de techniek van het Tile-Quilten en je wordt uitgedaagd zelf te gaan ontwerpen. Het is een echte handwerk-workshop, genieten voor de liefhebber! Hoe meer stof op tafel, hoe beter.
Hieronder het eindresultaat.

eindresultaat voorbeeldquilt

Ter herinnering:
De openingstijden van De Sampler zijn gewijzigd. Vanaf 1 september is de winkel van dinsdag t/m vrijdag open tussen 12 en 17 uur. Op zaterdag zijn we open tussen 10 en 16 uur. Zie de homepage van onze website voor nadere details.

We gaan er weer een goed seizoen van maken,

vriendelijke groet van het Samplerteam,
Maria

1 opmerking:

  1. Erg leuk de Dresden variatie quilt. Heel anders qua kleuren dan ik normaal gebruik, maar wel heel erg mooi.
    Soms moet je gewoon durven en doen, vooral met zo'n resultaat.

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen