zondag 14 oktober 2012

Easy Piecing

Vorige week hadden we de workshop Easy Piecing. Tussen 10 u. en 15.30 u. waren we boven aan het werk. Het werd een leerzame en gezellige dag. In deze workshop leer je vrijer en vaardiger te worden in het werk aan de naaimachine zonder dat er mallen gemaakt moeten worden.
Daar is het nodige over te vertellen, te vragen en voor te doen. Er werd geconcentreerd gewerkt aan de opdracht om op deze nieuwe manier een Jacobsladder-blok te maken met vierkanten en driehoeken, zie de onderstaande foto's

iedereen is hard aan het werk

het is soms prettig om staande te werken
 
Dit was het voorbeeld tijdens de workshop
 
Oefening baart kunst...... dit zijn de eindproducten van de meeste deelnemers. Het is leuk om aan het einde de blokken van elkaar samen te bekijken en bijvoorbeeld het effect van kleurgebruik te zien en te bespreken. Een geslaagde dag!
Met deze Easy-Piecingmethode kun je vele vormen en blokken op de naaimachine maken.
Hieronder nog wat voorbeelden van blokken, zoals een Churn Dash, een Shoo Fly of Broken Dishes.
Of een paar proefblokjes die ik gisteren en vandaag maakte met de nieuw binnengekomen gebloemde stof van Makower, Henley Flowers Signature. Het heeft iets weg van Liberty-stof, in combinatie met een pittige tegenkleur met een ton-sur-ton motiefje en wat zwart-wit wordt dit een heel leuk plaatje. Ik ben al bijna op de helft van de 36 blokken..... het was toch slecht weer vandaag.
Laat ik niet vergeten nog te vertellen dat we een nieuwe categorie patronen hebben toegevoegd aan de webwinkel, neem er maar een kijkje.

hartelijke groet,
namens iedereen van De Sampler,

Maria


Geen opmerkingen:

Een reactie posten